Nasze piwa
Poniżej znajdziesz etykiety niektórych z piw, które uwarzyliśmy. Jeśli prowadzisz sklep, pub, restaurację, hurtownię – napisz do nas, z przyjemnością wyślemy Ci aktualną ofertę!
Po aktualną ofertę zapraszamy do działu “Kontakt”
DZIKI NA ZACHÓD
Poszukując inspiracji, w jednym z zaprzyjaźnionych browarów natknęliśmy się na dość rzadko występujące Midwest IPA – gatunek opisywany jako hybryda soczystego New England IPA i wytrawnego IPA w stylu West Coast. Właśnie takie jest to piwo – zmętnione i soczyste dzięki zasypowi i użytej wodzie, o intensywnym chmielowym aromacie, a jednocześnie goryczkowe od porcji chmielu użytej w procesie gorącym. Polecamy.
MGŁA OD WSCHODU
Soczysta, aromatyczna New England IPA. Powrót z zeszłego sezonu. Nazwa piwa nawiązuje do mgły unoszącej się nad podmokłymi, podlaskimi terenami o wschodzie słońca w cieplejszej porze roku. Pozostałe interpretacje nazwy pisze samo życie.
POD PRĄD Z MIĘTĄ PIEPRZOWĄ
Black IPA, czyli obecnie rzadko spotykane amerykańskie IPA, warzone z użyciem palonych słodów. Oprócz spodziewanych nut owocowych i żywicznych od zastosowanych odmian chmielu, piwo ma czarny kolor i wyraźny, palony charakter kojarzący się z czekoladą. Dodatek mięty pieprzowej wprowadza charakterystyczny, miętowy aromat i smak. #dlamniesmakuje
LEŚNICZÓWKA
Jasne, klasyczne piwo warzone z użyciem najlepszych słodów i polskiego chmielu. Piwo codzienne, orzeźwiające i dobre na każdą okazję.
BISON BONANSUS
Punkt obowiązkowy wizyty w Białowieży. Pierwsze skojarzenie z tą miejscowością? Oczywiście żubr, dlatego do tego piwa użyliśmy naturalnej trawy żubrowej, która wniosła aromat i smak cynamonu, migdałów i marcepana.
NOC NA POLANIE Z MALINAMI
Milk stout – czyli ciemne, słodkie piwo, kojarzące się z kawą z mlekiem, z dodatkiem naturalnego soku malinowego. Słodycz pochodzi od dodatku laktozy.
LEŚNY OWOC
Wielokrotnie nagradzane, orzeźwiające, owocowe piwo. Wytrawne, ale zbalansowane, poziom kwaśności opisywany często jako odpowiadający dobrej jakości lemoniadzie. Kwaśność piwa i owoców balansuje dodatek laktozy oraz odrobina soli. Polecamy! #dlamniesmakuje
SWOBODNE
Nasza propozycja dla kierowców, albo po prostu dla ludzi, którzy nie chcą spożywać alkoholu. Aromatyczne IPA które można pić bez obaw. #dlamniesmakuje
DUCH PUSZCZY
Wyjątkowe, warzone raz do roku piwo w stylu Porter Bałtycki. Ten gatunek uchodzi za perłę w koronie polskiego piwowarstwa, a my staramy się dotrzymać kroku tej renomie. To mocne, rozgrzewające, ciemne piwo, którego smak buduje starannie wybrana kompozycja słodów karmelowych i palonych, wymagające długiego leżakowania. W smaku i aromacie intensywnie karmelowe, skojarzenia to ciemne pieczywo, śliwka, a także czekolada i kawa. Słodycz równoważy odrobina goryczy.
KOZIOŁEK
Kozioł (Capreolus capreolus), pieszczotliwie zwany koziołkiem, to występujący w Puszczy Białowieskiej samiec sarny.
Bock, po polsku zwany Koźlakiem, to tradycyjny, nieco mocniejszy gatunek piwa dolnej fermentacji o bawarskim rodowodzie, charakteryzujący się bogatą słodowością i pięknym, rubinowym kolorem. #dlamniesmakuje
ARCHIWUM
Nasz uzdolniony grafik przygotował już dla nas wiele etykiet. Szkoda, żeby uległy zapomnieniu, poza tym, kto wie – może kiedyś wrócą?
NOC NA POLANIE
Ciemne piwo w wyspiarskim stylu stout, z dodatkiem laktozy – cukru mlecznego, dzięki czemu piwo jest pełniejsze, gładsze, posiada więcej słodyczy. Zależnie od sezonu, występuje z różnymi dodatkami, np. z dodatkiem naturalnych malin. W smaku i aromacie pełne, kojarzące się z kawą i czekoladą, a paloność łagodzi mleczna słodycz od dodatku laktozy.
ODBITY BLASK
Sezonowe piwo świąteczne, na bazie mlecznego stoutu. W 2019 eksperymentowaliśmy ze skórką pomarańczową i migdałami, zaś w 2020 użyliśmy starannie wybranej, ręcznie zmielonej kompozycji przypraw korzennych, celując w stworzenie piwa piernikowego, które sami chcielibyśmy znaleźć pod choinką. W smaku i aromacie pełne, kojarzące się z kawą i czekoladą, a paloność łagodzi mleczna słodycz od dodatku laktozy. Intensywnie korzenne.
POD PRĄD
Black IPA, czyli obecnie rzadko spotykane amerykańskie IPA, warzone z użyciem palonych słodów. Oprócz spodziewanych nut owocowych i żywicznych od zastosowanych odmian chmielu, piwo ma czarny kolor i wyraźny, palony charakter kojarzący się z czekoladą.
LETNI BRZASK
Jedno z naszych flagowych piw, w stylu Summer Ale. Lekkie, wytrawne, goryczkowe i o intensywnym aromacie amerykańskich odmian chmielu, które przywodzą na myśl cytrusy, owoce tropikalne i żywicę. Obecna warka: chmiele Magnum, Mosaic, Amarillo, Simcoe.
Z PRĄDEM
Juicy IPA, czyli nasze podejście do popularnego stylu IPA w wydaniu New England. Starannie dobrany zasyp i profil wody sprawiają, że piwo jest nieklarowne, pełne i soczyste. Aromat amerykańskich chmieli gra tu pierwszoplanową rolę, zaś goryczka jest utrzymana na minimalnym poziomie.
Jeżeli też uważasz, że:
#dlamniesmakuje
Będzie nam miło, jeżeli wspomnisz nas tym tagiem na swoich mediach społecznościowych.