Warszawski Festiwal Piwa już za moment, no - może za dwa ;). Pora odsłonić karty.
Lista Untappd jest już zaktualizowana od jakiegoś czasu, także ciekawych pełnego line-upu odsyłam tam, zaś w tym poście parę słów o piwach, które przygotowaliśmy specjalnie na festiwal.
Kontynuujemy serię piw dzikich pod wieloznaczną nazwą "Prymityw" - to już trzecie podejście. Tym razem wzięliśmy jasną bazę i przefermentowaliśmy ją drożdżami BR-8 od Fermentisa, z oferty nieocenionego Browamator Na zimno doszła solidna porcja trawy żubrowej, spirala z drewna cyprysowego oraz naturalne soki z jabłek i gruszek. I tak przez kilka miesięcy, bo to nie są szybkie piwa:). Miłośników dzikości zapraszamy, to piwo robione z myślą o Was!
W wymrażanki też już się bawiliśmy, ale idziemy o krok dalej. Piękny, znany i lubiany porter bałtycki spędził odpowiednią ilość czasu w niskiej temperaturze, aby oddać swoją esencję. Wzbogaciliśmy ją osobiście uprażonymi płatkami kokosa, migdałami i kostkami dębowymi z beczek po rumie. Idea: ma być gęsto, słodko, intensywnie, deserowo - ale bez laktozy i bez sztucznych aromatów, bo uważamy, że tak jest ciekawiej. I to nie jest nasze ostatnie słowo, stąd
#1 przy nazwie. Ekstrakt
#1 poleca się uwadze.
A skoro koniec sezonu, to i chmielobranie. Z kolegami z Browar Mikołajki przygotowaliśmy polską IPA: Mokre Szyszki Cesarza, z dodatkiem świeżo pozyskanych szyszek prosto z plantacji PolishHops
Zapraszamy, będziemy na drugim piętrze przy planszówkach!
#dlamniesmakuje #piwo #piworzemieślnicze #beer #craft #craftbeer #kraft #browar #browarrzemieślniczy #beerstagram #instabeer #podlasie #podlaskietravel #bialystok #bialowieza #bialowiezaforest #puszcza #puszczabialowieska