Wiosna! Kolejny @warszawskifestiwalpiwa zaliczony. Dziękujemy organizatorom za przygotowanie imprezy, kolegom i koleżankom po fachu za wspólnie spędzony czas, a naszym drogim gościom - za wymienione opinie i wypite piwo. Patrząc po wolumenie, jaki wypiliście i po opiniach w necie smakowało Wam, co bardzo nas cieszy 🙂
Do zobaczenia na festiwalach i w Waszych ulubionych lokalach!
I kolejny eksperyment. Nasz flagowy juicy sour, ale tym razem w wersji bardzo mocno limitowanej, z dodatkiem banana i truskawki. Tylko beczka, tylko na tym festiwalu. Nie ma butelki i nie będzie.
Warszawski Festiwal Piwa - Stadion Miejski Legii Warszawa
A tutaj mamy dość limitowaną ciekawostkę uwarzoną razem z naszymi dobrymi kolegami z Browar Green Head , a także Same Krafty - multitap
, Smaki Piwa i Arecki Bez Bloga. Bazą był "polski szampan" - piwo grodziskie, słynne i charakterystyczne. Typowo polski styl piwa o średniowiecznym rodowodzie, lekki (do 3% alk.), wędzony drewnem dębowym i orzeźwiający. Postanowiliśmy je wzbogacić o aromaty konopne i charakterystyczny dla naszego współ-kolaboranta zielony kolor.
Ekstrakt #2, bo pierwszy został bardzo ciepło przez Was przyjęty. Tym razem wymroziliśmy porter bałtycki i leżakowaliśmy go z laskami wanilii i płatkami kokosa. Celem było piwo mocne, słodkie, intensywne, gęste, pełne, wręcz przeładowane, ale oczywiście bez zastosowania aromatów spożywczych.